Studera i Örebro och anslut till IFK

…… precis som Kajsa Tholin Björefors gjort!
Hej Kajsa och välkommen till Örebro och oss i IFK! Vad studerar du? Och hur har starten på universitetet varit? – Jag flyttade till Örebro förra hösten och är nu inne på min tredje termin på juristprogrammet. Jag började ju mitt i pandemin och har därför endast haft distansstudier vilket har varit väldigt tråkigt! I övrigt är jag väldigt nöjd med utbildningen och hoppas att vi får återgå till campusundervisning till våren.

Hur kommer det sig att du hamnande i IFK Örebro? Vilken handbollsbakgrund har du sedan tidigare? – Jag spelade i Skara HF där säsongen 17/18 blev min sista, den säsongen representerade jag klubbens U/J-trupp i div. 2 och 3. Sedan dess har jag haft ett uppehåll men handbollssuget har alltid funnits där. När jag såg en annons om att IFK sökte spelare som ville kombinera studier med handboll nappade jag och slängde iväg ett mail, på den vägen är det.

Fungerar det bra att kombinera studier med handboll? – För mig har handbollsträningarna alltid varit viktigt och prioriterat, dels för själva träningen, dels för att träffa kompisar och tänka bort allt som har med plugg att göra. Det fungerar bra att kombinera studier och handboll, men det krävs en del planering. Jag skulle nog säga att jag pluggar bättre nu jämfört med förra året, nu när det är träning på kvällarna så pluggar jag mer effektivt på dagarna.

Du har synts till på både div 1- och och div 3-träningar. Har du någon egen målsättning? – Jag spelar handboll för att det är roligt, laggemenskapen och givetvis för att utvecklas som handbollsspelare. Jag tillhör div 3-truppen och tycker det är roligt att ha fått möjligheten att vara med på div 1-lagets träningar!

Annars har ju seriespelet börjat bra, någon kommentar på det? – Det är alltid kul att vinna!!! Spelet har varit både upp och ner men jag tycker det ser bättre och bättre ut för varje match. Det är såklart otroligt bra med sex raka vinster, speciellt med tanke på att vi är en helt ny träningsgrupp samt att vi har ställt upp med olika matchtrupper till varje match. Det är långt kvar på serien, det är viktigt att inte luta sig tillbaka, utan att fortsätta kämpa match för match!

Vad är annars dina intryck av den nya staden? – Jag trivs bra i Örebro, det är en fin stad som känns lagom stor. Här i Örebro finns allt man behöver + lite till, till skillnad från lilla Skara där jag är uppvuxen. Det ska bli kul att fortsätta upptäcka staden och se vad den har att erbjuda!

Dina intryck av IFK Örebro? – Jag blev välkomnad och väl bemött i föreningen av både spelare, ledare och andra runtomkring. Det är tydligt att IFK värnar om sina spelare, nya som gamla. Jag gillar även att det finns en tydlig målsättning i klubben som alla strävar efter att uppnå.

Tack så mycket och fortsatt lycka till med studierna och fortsättningen hos oss!

Är du ny student eller student i Örebro sedan tidigare, gör som Kajsa och kontakta sportchef Thomas Malmgren på thomas.malmgren@orebrohandboll.com

Forza IFK!