Frågor till sportchef Thomas Malmgren 1/6 2022

Thomas, hur bra blir IFK i allsvenskan? Är truppen komplett nu?
– Bra blir vi men hur bra är för tidigt att säga. Vi vet ju väldigt lite om hur bra motståndarna blir också, men vi ska definitivt ge konkurrenterna något att bita i trots de nykomlingar vi är. Truppen är på det stora hela klar, vilket är skönt då vi var tidigt ute. Någon spelare till vill vi ha in och vi håller en dörr öppen om det till exempel kommer någon student.

Ryktet säger att det finns risk för att någon gruppspelsmatch i ATG Svenska Cupen krockar med Klubbteamet Cup. Kan det bli så?
– 
Perioden för damernas gruppspel spänner över Klubbteamet Cup, men vi själva kommer se till att ha spelat klart gruppspelet då, med en veckomatch innan Klubbteamet Cup, och jag utgår från att övriga lag jobbar på liknande lösningar också.

Publikantalet i allsvenskan senaste säsongen imponerar inte. Hur ska IFK förbättra det egna besöksantalet?
– På det stora hela handlar det om att spela bra och attraktiv handboll, då kommer publiken. Nu är vi länets lag på något vis, som högst rankade, så jag hoppas att fler får upp ögonen för vårt riktigt spännande gäng. Större mediabevakning och ett mer noggrant arbete med arrangemangen, kommer också ge resultat hoppas jag!

Jag gissar att kostnaderna ökar för IFK när det nu blir allsvenskt spel. Hur möter ni det?
– Så är det, vi nås av en helt annan ekonomisk verklighet nu, vilket kommer bli och är tufft första säsongen. Klarar vi bara den med hårt arbete, så kommer det bli enklare nästa säsong.

Du har inte skrivit något om att du är klar för allsvenskan, när kommer det?
– 
Ja, mig blir inte IFK av med, ingen av de andra ledarna heller som tur är, och som definitivt är en viktig kvalitetssäkring inför allsvenskan. Med Johan som ny, blir vi ännu starkare på ledarsidan. En genomgång av ledarstaben kommer inom kort. 👍

Vad/vilka är de största utmaningarna för IFK kommande säsong?
– De största utmaningarna är definitivt de organisatoriska och det ekonomiska. Vi blir inte en allsvensk organisation över en natt, för att vi gick upp. Men det syns att det redan nu händer saker. Vi skulle behöva vara ännu fler och hoppas att bli det snart. Jag har alltid telefonen på i hopp om att någon ringer och vill vara med! 😀

Och?
– Sportsligt ligger vi bra till, laget ser vasst ut och det syns att vi tar kliv fysiskt nu under Nisses ledning. Jag längtar till säsongsstart!

//K