Intervju med Frida Halldin

Frida, välkommen till IFK Örebro!
– Tack! Det ska bli så kul och spännande att få börja spela i IFK Örebro!

Har du hunnit känna efter hur det är att bo i Örebro?
Ja litegrann, har bott i Örebro i lite mer än en vecka så har inte hunnit med så mycket än, haha.

Vilken position vill du helst spela på?
– Jag spelar helst på högernio, men har även känt på kant-positionen några matcher.

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv som person, respektive som spelare, vad säger du då?
– Som person är jag glad och positiv och har lätt till skratt. Som handbollsspelare skulle jag säga att jag är en driven lagspelare som gillar att skjuta.

Med start i augusti, så blir det många träningar per vecka och så matcher på det. Finns det ett stressmoment i det här, att man kanske inte hinner med så mycket mer än träningar och matcher, plus då jobb eller studier? Blir det ett sätt att leva?
Ja, det blir ju en hel del som ska hinnas med under dagarna med ett heltidsjobb som ekonom och handboll, men jag ser det inte som ett stressmoment eftersom jag gillar att träna och spela handboll, plus att jag trivs superbra på mitt nya jobb! Så det blir en fin kombination.

Har du någon egen målsättning för den kommande säsongen?
– Min målsättning för säsongen är att ta en plats i laget och spela matcher i allsvenskan, samt utvecklas så mycket som möjligt som handbollsspelare.

Jag har sett att du åtminstone tidigare även har spelat fotboll. Hur länge höll du på med det, eller kör du fortfarande? Kanske kan ni bilda ett fotbollslag därute på Ladugårdsängen? Där går det ju bl a en f d målvakt och bara väntar på anbud 🙂
– 
Jag spelade fotboll tills jag var runt 12-13 år. Handboll har alltid varit min favorit, så det var redan då ett givet val att satsa 100% på handbollen. Men ett fotbollslag i Ladugårdsängen är inte helt omöjligt!

Moderklubb? Min moderklubb är IF Hellton
Bästa handbollsminnet? Mitt bästa handbollsminne är när vi i Hellton F-00 kom 2:a i Norden Cup 2013.
Vart åker du gärna på semester? När jag ska på semester åker jag helst till varmare breddgrader.

//K