Intervju med Lisa Karlsson

Lisa, välkommen till IFK Örebro!
– Tack så mycket!

Om du ser tillbaka på din egen utveckling som målvakt, stämmer den in på det som man då och då läser om handbollsmålvakter, dvs att de under lång tid har en utvecklingskurva som har ett starkt samband med ålder. Ju äldre desto bättre, alltså?
⁃ Ja men det har ett samband. Man läser spelet på ett lugnare sätt idag än för några år sen och sen har man byggt upp en fysik över tid som spelar roll. Jag är också mer medveten om mig själv som spelare nu som är till min fördel både på men också utanför plan.

I en intervju med en handbollsmålvakt så sa hon så här ”I början av karriären kunde jag kanske vara lite skärrad inför risken att få hårda skott i ansiktet. Men numera är jag aldrig rädd. När en skytt ska avlossa skottet tänker jag bara ”nu ska jag fan rädda bollen”. Vad tänker du om det hon säger?
– Väl i match tänker jag aldrig på det, men det är klart att tanken har slagit ibland. Man är absolut inte kaxig när det väl smäller, det gör ont och det är skadligt så det är en period efter då rädslan är kvar men den brukar försvinna snabbt för min del. Men däremot lär man sig vilka situationer där det är vanligare. Det är sällan man får en boll i huvudet vid frilägen men pressade lägen kan det hända, då är man mer beredd på det.

När är du nöjd efter en match?
– Tror det finns olika nivåer av att vara nöjd. Jag är alltid nöjd efter vinst, jag är nöjd om laget lyckas prestera utifrån målsättning. Men jag är extra glad när jag tillsammans med mitt försvar får till en hög räddningsprocent och lyckas ta 2 poäng.

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv som person, respektive som spelare, vad säger du då?
– Dessa två går ju väldigt mycket in i varandra eftersom handbollen är en sån stor del. Men som person är jag nyfiken och uppmärksam, skulle nog lägga in naiv också haha. Och som målvakt är jag nog också naiv men jag kommunicerar mycket och är snabb och explosiv!

Har du någon koll på Örebro som stad?
– Min bror har bott i Örebro så vi har varit här en del men jag använder fortfarande Google maps så fort jag svänger av motorvägen. Jag bröt min fot på Behrn arena så det är ju ett fint minne haha.

Moderklubb? Skåre HK
Bästa handbollsminnet? Min debut i SHE. Sedan tänker jag tillbaka mycket på alla gånger man har haft så äckliga fyspass med laget och äntligen blir klar. Den lyckan efteråt och gemenskapen är svår att glömma.
Vart åker du gärna på semester? Jag vill bada, upptäcka och äta god mat mer spelar inte så stor roll, men har alltid velat åka till Bali!

//K