Förlust mot Skövde

Det blev en ny förlust mot SHE-motstånd under fredagskvällen då IFK Örebro gjorde debut i ATG svenska cupen. Slutsiffrorna skrevs till 23-33. Skövde visade redan från första avkast att de ville visa att det skiljer en division mellan lagen och startade i ett väldigt högt tempo vi hade svårt att hänga med i. Framför allt var motståndarna otroligt vassa i omställningarna då vi slarvade eller missade avslut. Mot slutet av halvleken hittade IFK ett annat flyt i spelet och kunde gå till paus med 4 bollar ner. Andra halvlek startade ungefär lika och matchen avgjordes relativt tidigt och lagen bytte sedan mål med varandra matchen ut. Trots den stora förlusten finns det en hel del positivt att ta med, men framför allt för oss att lära av, vilket är det viktigaste med den här typen av matcher. Som tur är behöver vi bara vänta en vecka innan vi på lördag ställs mot Bodens BK hemma i idrottshuset igen. Matchens lirare blev Tove Lindberg i IFK och Elma Örtenmark i Skövde.

Tack också till den stora publiken!

Forza IFK!