Vinst mot Bodens BK

Det blev två poäng till det blåvita laget under lördagskvällen i idrottshuset. Klubbens första poäng i ATG svenska cupen. Matchen startade med ett tvåmålsunderläge, något IFK Örebro relativt snabbt vände på. Lagen höll sedan ganska jämna steg innan ett litet hemmaryck kom innan paus vilket på klockan visade ledning med 4 mål. Andra halvlek är lite lik första och lagen håller hyfsat jämna steg och byter mål med varandra långa stunder. Det hela slutar 31-25 till IFK Örebro och den första vinsten i gruppen var bärgad. Trots att alla var eniga om att det finns många nivåer till att ta ut är det en styrka att ändå producera 31 mål framåt. En stor eloge till Boden som trots en liten trupp kämpar matchen genom och ger hemmalaget en rejäl match. Kvällens matchvärd Frabe delade ut matchens lirare-pris till Malin Häggström i Boden och till planens gigant Moa Henriksson i IFK. Hon stod för 8 mål, övriga målskyttar ser ni längre ned i nyhetsflödet.

På onsdag väntar gruppspelets sista match då laget åker till Västerås för att möta SHE-motstånd, ett lag som i helgen bortaslog Skövde. Tufft motstånd med andra ord. Matchen sänds på Solidsport. Vi tackar publiken och laget för en härlig vinst!

Forza IFK!