Premiären nära!

Nu är det inte många dagar kvar till det vi alla väntat på. Den Allsvenska premiären står bakom hörnet, då topptippade HK Aranäs från Kungsbacka på lördag besöker Örebro och Idrottshuset. Avkast klockan 16:00.

Tomas Dunder

Så här tänker Tomas Dunder inför matchen:

Äntligen drar det igång, har du längtat?
– Det är alltid något speciellt när det börjar på riktigt! Är otroligt nyfiken på hur bra vi förberett oss inför debuten i damallsvenskan.

Favorittippade Aranäs på hemmaplan, kan inte bli en mycket större och roligare utmaning väl?
– Så är det verkligen, vi ser fram emot att spela mot ett riktigt bra handbollslag! Större utmaning är svårt att få i denna serie!

Något speciellt hos motståndarna vi behöver se upp med?
– Vi ser Aranäs som ett oerhört starkt LAG, men några spelare som sticker ut lite extra är Nova Hallén med hennes speluppfattning och bollkontroll, hon har även ett bra samarbete med M6.
Även V6:an Nicolina Fredriksson är en riktigt duktig spelare, med fart och fläkt och god teknik. Bästa spelare från förra säsongen heter Anna Heed, men hon har inte deltagit så mycket denna säsong (än så länge).

Vårt största fokus kommer ligga på oss själva, men vi hoppas självklart att dom kommer med sitt starkaste lag!

Hoppas ni kommer och stöttar oss! Vi kommer sälja oss dyrt!

Tove Lindberg

Även lagkapten Tove Lindberg har lite tankar kring premiären:

Efter en lång försäsong är det skarpt läge, hur är känslan i laget?
– Äntligen seriepremiär!!! Känslan är bra och vi är taggade. Vi har en stor och bred trupp och har haft träningar med bra kvalitet samt spelat många träningsmatcher mot bra och tufft motstånd. Vi har hunnit möta två seriekollegor där fokuset har varit på vårt egna spel och att bli ännu bättre i det. Det blir spännande att se hur vi levererar i lite mer skarpt läge.

Vad kan publiken vänta sig av er på lördag?
– Som sagt har vi en bred trupp och alla bidrar. Vi har många olika spelartyper i laget och vi vill alltid spela en fartfylld handboll. Förra säsongen var vi favorittippade inför nästan varje match, vilket vi inte är i år.

Denna säsong får vi en annan typ av press på oss och vi kommer alltid kriga för att ta två poäng. Vi ställs inför ett väldigt tufft motstånd direkt i premiären och vi ska visa att vi har i allsvenskan och göra.

Nu hoppas vi på en stor publik som stöttar på lördag, glöm inte att det är gratis inträde. Vi ses!

Forza IFK!