Fortsatt trögt för IFK

Det var ett taggat lag som tog sig an utmaningen att möta serieledaren Kärra HF på bortaplan. Att det skiljde så många tabellplaceringar som det faktiskt gör mellan lagen syntes inte till en början. IFK spelade ett stabilt och aggressivt försvarsspel, vilket ställde till en hel del problem för Kärra samtidigt som vi själva satte dit bollarna när läget gavs.

Ett jämt resultat var det länge innan Kärra mot slutet av första halvlek drog ifrån lite och halvleken avslutades med två bollar ner. I andra halvlek visar Kärra att de är ett topplag, och så klart också har ett annat självförtroende. Framförallt är det under en period stängt i motståndarnas mål och våra missar resulterar i mål bakåt istället. Vi kommer dock till många lägen, men får inte riktigt till det.

Kärra drar ifrån och avgör matchen en bit in i andra halvlek. Vi själva fortsätter matchen genom att spela bra bakåt och har många bra räddningar, att släppa in 24 mål borta mot serieledaren är inget att vara alltför besviken för, utan istället något vi får ta med oss vidare. Framåt handlar det om att förvalta lägena till mål, men så klart positivt att vi kommer till lägen, tron är att det släpper snart!

Vi säger grattis till Kärra och laddar om inför nästa, Tyresö hemma på söndag, vi ses då!

Forza IFK!

Kärra: “IFK Örebro som har ett mycket bättre spel än vad tabellen visar”