Äntligen!!!

Då var den äntligen här, den första segern! Kanske har det aldrig suttit längre inne men nu är den första tvåpoängaren inne på kontot, och så värda laget är den efter att i flera matcher varit så nära. Gårdagens match mot Tyresö var en nervpers även den och en kamp som pågick in i det absoluta slutskedet. Från start kändes det annars väldigt bra, lagen bytte mål med varandra men IFK såg påkopplade och tuffa ut, precis vad som behövs för att kunna hänga med i täta matcher. En bit in i första halvlek gör vi ett målvaktsbyte och Lisa Karlsson kommer in, hon får direkt tag i lite bollar och vi gör matchens första miniryck, bland annat efter flera fina prestationer av Kristin Wiklund framåt som resulterar i mål. Andra halvlek börjar även den bra, vi flyger fram i anfallsspelet och vi lyckas bryta oss genom Tyresös försvar många gånger genom Tove och Towe som vinner sina kamper offensivt. I mitten av halvleken har vi en klar ledning med 27-20 och många tänkte nog att det skulle bli en lugn avslutning. Så blev det inte och Tyresö knappar in mål för mål och med cirka 2 minuter kvar är ställningen 31-30, ett resultat som sedan står sig hela vägen ut. Det är tydligt att vi är sargade efter alla förluster under slutet av matchen och att rädslan att förlora så klart växer, men nu har vi tagit den första segern vilket förhoppningsvis betyder att vi kan spela lite mer avslappnat framöver, vi är ett bra lag vilket vi definitivt visar nu och har gjort tidigare under säsongen med, men det är ju som bekant poängen som räknas. All cred till Tyresö, mycket anförda av Olivia Svalstedt som inte ger upp och krigare matchen genom.

Tack till den fina publiken som ger laget ett viktigt stöd, Forza IFK!