Seger mot Skånela!

Det var en riktig bergochdalbane-upplevelse de som hittat till Idrottshuset bjöds på under söndagen. IFK anförda av matchens lirare Lotta Kulju och en i målet väldigt stabil Lisa Karlsson rivstartade och spelade till sig en stor ledning där motståndarna från Märsta mest stod på hälarna när det blå laget gick till anfall med mycket fart under fötterna.

Thomas Malmgren

I mitten av första halvlek händer dock något, vi börjar slarva och vips är Skånela ifatt. Som bekant går det snabbt i handboll. Andra halvlek börjar liknande och motståndarna går till ledning för första gången i matchen, känslan är att det är mycket nerver hos hemmalaget sargade efter många förluster i jämna matcher och vi vågar inte riktigt. Lagen byter mål med varandra men Skånela allt jämt i ledning och känslan är att det blir en sån där trist förlust igen.

Då på bara några minuter slår vi i högsta växeln igen och några räddningar och kontringar senare är vi ikapp och förbi. En ledning som vi sedan under en nervös avslutning håller och vår andra seger är klar, 25-24!

Så klart betyder det oerhört mycket att vi nu känner att vi närmar oss lagen ovanför och att en bra chans fortfarande finns att lösa det här nya kontraktet som vi så gärna vill ha. Nu lite ledighet och sedan full gas för att göra våren till något roligt!

Vi ses igen den 7/1 hemma mot Boden.

God jul alla och Forza IFK!