Intervju med Tomas Dunder 30 december 2022

…..
Tomas, på de IFK-träningar i december som jag har följt, så måste jag säga att stämningen i truppen verkar vara god. Har jag sett fel? – Där har du helt rätt! Jag tycker stämningen har varit bra hela säsongen om man tänker på vilket läge vi satt oss själva i! Hög träningsmoral och ett stort driv på träning för att bli bättre!

Jag kan tycka att spelet bakåt ibland under hösten har varit lite svajigt. Hur ser du på det spel som IFK har haft? – Ja, i dom första 4 – 5 matcherna, om man bortser från Aranäs hemma, har vi haft svårt att få till samarbetet mellan försvar / målvakt. Vi var tyvärr alldeles för bleka defensivt och släppte in på tok för mycket mål! Detta är dock något vi har lyft med tiden, och sista matcherna började vi även plocka några poäng!

Finns det en skillnad i tuffhet och tempo i allsvenskan mot div 1? Underskattade vi som nykomlingar vad som behövs för att lyckas i allsvenskan? Saknar IFK en del ”tyngd”? – Definitivt skiljer det väldigt mycket mellan serierna! Lagen i allsvenskan är egentligen skickligare i alla faser! Men att vi underskattade, det tycker jag verkligen inte. Vi har visat att vi mer eller mindre varit med i alla matcher. Vi behöver bara lära oss att ta smartare beslut lite oftare! Gällande mer tyngd vet jag inte. Vi har dom spelarna vi har, det gäller bara för oss ledare att hitta vägar där vi spelar dom så smart som möjligt!

Hur känner du dig som tränare när resultaten går emot? Har du som tränare en särskild press på dig?– Det är såklart jobbigt, men det är jag verkligen inte ensam om att känna. Jag tror samtliga ledare och spelare varit besvikna över våran presentation i starten av säsongen.

Jag har läst att du skriver att ”Nu tar vi juluppehåll och laddar om för en intensiv men spännande vårsäsong! Ska vi ha chans att hålla oss kvar i DA måste vi göra våren betydligt bättre än vad vi gjort hösten!”. Är det rimliga målet att vi genom s k negativt kvalspel, ska hålla oss kvar? – Ja så är det nog, men för oss handlar det om att bryta isär det! Det är viktigt för oss att lägga all energi på nästa uppgift hela tiden!

Match mot Boden Handboll lördag 7 januari. Vad tänker du? – Kul att spela mot ett av seriens bästa lag! Och eftersom Boden tyckte dom vann enkelt sist med 4 bollar, så hoppas jag att vi kan göra det “svårt” för dom denna gången.

//K