En poäng mot serieledaren

Det blev återigen en dramatisk match i Idrottshuset när damallsvenskan återstartade efter jul och nyår. På andra sidan stod som bekant serieledande Boden, och laget var laddat för att ge dem en match.

Det syntes direkt från start att det inte skulle bli någon enkel resa för Boden, och vi hängde med i målprotokollet en bra bit in i första halvlek när Boden gör ett litet ryck. Många trodde säkert att tåget gått, men så var det definitivt inte utan hemmalaget vände tillbaks och halvleken avslutades i likaläge, bland annat efter ett lyckat skytte av Kristin Wiklund.

Andra halvlek börjar lite likadant, lagen byter mål med varandra innan Boden rycker igen, anförda av ett fint kontringsspel och kantskytte av  matchens dominant Lisa Hansson. Som mest är Boden uppe i en femmålsledning och nu tänkte nog alla att tåget måste ha gått. Men inte IFK som visar en enorm moral och vänder tillbaks en gång till och är med bara minuter kvar av matchen i ledning. Det mycket tack vare att många vinner sina kamper både framåt och bakåt och målskyttet sprids ut ordentligt, Joline (matchens lirare i hemmalaget) och Towe gör några viktiga mål under vändningen.

Men det är inte slut där, Boden vänder igen och leder med mindre än minuten kvar och har boll. Vi lyckas avstyra och Alwa kan kontra in slutresultatet 31-31, efter att Lisa lyckats rädda matchens sista skott.

En poäng vi så klart får vara väldigt nöjda med och vi visar verkligen att vi har höjden som krävs för att börja klättra lite i tabellen, det är tydligt att vi i alla delar är bättre nu än i början av säsongen. Fortsätter vi bara jobba på, och jobba hårt, är definitivt känslan att vi ska kunna fortsätta plocka poäng nu under andra halvan av säsongen.

Nästa tuffa uppgift är Tyresö borta på lördag.

Tack till alla som stöttade från läktaren!

Forza IFK!