Viktiga poäng in på kontot!

.
Vi visste inför matchstart vilken otroligt viktig match det skulle bli mot AIK i Solnahallen, i och med den pågående kampen om kvalplats för att behålla den Allsvenska statusen. Därför var det tydligt att det var ett laddat och skärpt IFK som kom till avkast och det syntes att laget var fast beslutet att ge motståndarna en riktig kamp om de två poängen.

Relativt tidigt i matchen kopplar vi ett grepp om den via ett smart anfallsspel med bra skytte och där vi får en del kontringar då vi tar tillvara på motståndarnas misstag. AIK äter sig sedan in i matchen lite och minskar avståndet till två mål i halvtid, men känslan är att vår ledning kunde varit större.

I andra halvlek fortsätter den tuffa kampen till en början och lagen byter mål med varandra, innan vi åter gör ett litet ryck. Vi börjar hitta rätt  bakåt och får räddningar i viktiga lägen, vilket skapar stora problem för motståndarna och i anfallsspelet sitter tajmingen och djupledsspelet. Bra lägen skapas vilket ofta resulterar i mål eller straffkast, där Moa och Lotta är otroligt säkra. Mot slutet av matchen rinner det iväg och vi kan lugnt spela hem de två poängen till Örebro på ett mycket säkert och fint sätt.

Viktigare poäng än så här är det svårt att ta vilket gör prestationen ännu starkare, poängen gör också att tabelläget ser väldigt mycket bättre ut trots att vi står kvar på jumboplatsen. Men upp till kvalstrecket är det nu bara några få poäng. Vi ska göra allt vi kan nu de avslutande omgångarna för att fixa det här.

Matchens lirare utsågs Towe Olsson till som stod för en stark insats!

Chans till fler poäng finns redan nästa söndag hemma i Idrottshuset då topplaget Kroppskultur kommer på besök, vi hoppas på mycket stöd från läktaren nu när det behövs som mest!

Forza IFK!