Skön seger mot Kroppskultur

Vilken match vi bjöds på under söndagskvällen, en match som resulterade i två nya viktiga poäng i kampen om det allsvenska kontraktet, mot topplaget Kroppskultur.

Det syntes snabbt att det blå hemmalaget var på tårna och hade bestämt sig för att sälja sig dyrt. Laget tog väldigt tidigt tag i taktpinnen och spelade till sig en ledning med några bollar, mycket tack vare flera fina räddningar från Amanda Ingvarsson i målet, samt viktiga straffräddningar från Lisa i viktiga lägen, men också för ett väl fungerande försvar som gjorde det svårt för Kropps. Framåt hade vi bra fart och skärpa när lägena gavs. Vi går till halvtid med två bollar upp och känslan är att vi har en bra segerchans men att det garanterat blir en rysare igen.

Fotograf: Daniel Lubner, Retouched Reality

Andra halvlek startar på ett fantastiskt sätt och vi går snabbt upp till en femmålsledning. Towe Olsson (matchens lirare) kliver fram ordentligt och pangar in nio mål i matchen. Towe visar prov på både skytte och genombrott och gör mål på alla olika vis. Towe tar ett stort ansvar och många av målen kommer i viktiga lägen, bland annat det avgörande 27-25 med tio sekunder kvar av matchen.

Extra plus också till Annina som har bra utdelning från M6 och gör en av sina absolut bästa matcher i IFK-tröjan, till Joline som styr spelet och gör de rätta valen men också tar de lägen som bjuds och till Johanna som kontrar in många viktiga mål.

Men det var en lagseger, alla kämpar, sliter och gör allt för att hitta ett sätt till seger. Segern var viktig men i det getingbo vi befinner oss i krävs många fler bra insatser och poäng. Nästa utmaning GUIF borta där krävs ett minst lika bra spel för att förlänga vinstsviten.

Tack för stödet på läktaren!

Forza IFK!