Inga poäng mot Ystad

Till skillnad från matchen i tisdags var det ett påkopplat IFK som kom ut till match inför den stora publiken i Idrottshuset 232 st. I rivstart med ett tufft försvar och fint målvaktsspel flög laget anförda anförda av Johanna Sjölund Westin fram till en 7-målsledning 11-4. Någon timeout senare var det roliga slut, Ystad ändrade taktik, och vips stod det 14-14 när det blåstes av för halvtid.

Andra startar jämn och Ystad fortsätter sitt 7-6 spel men slarvar vilket ger IFK flera chanser att gå ifrån till en större ledning igen, tyvärr finns inte skärpan och Ystad kan istället skapa kontroll över matchen. Hemmalaget fortsätter slarva och i mitten av halvleken är det hela sju bollar ner. Vi gör ett nytt försök att närma oss igen men slarvar bort även det med bortkastade bollar framåt samtidigt som Ystad lyckas göra enkla mål som resultat av det. Det är tråkigt att vi inte riktigt får till det och lyckas nyttja den fina starten. Laget vill väldigt mycket och kämpar och sliter men det sista sitter inte riktigt just nu. Vi lyfter också på hatten för Ystad som gör en snygg upphämtning och en otroligt fin säsong som nykomlingar.

Så klart börjar goda råd bli dyra i kampen om överlevnad men det är långt från kört ännu om att nå en kvalplats. Tre matcher kvar och en hel del poäng kommer krävas, men vi ska göra allt vi kan.

Stort tack för det fina stödet på läktaren, vi hoppas på något liknande om två veckor!

Forza IFK!