Uddamålsvinst i Helsingborg

Det blev en skön seger för damlaget under söndagen, när OV Helsingborg slogs tillbaka med 25-24 efter att Towe Olsson prickat in det avgörande målet med nio sekunder kvar av matchen.

Matchen inleddes väldigt bra vilket betydde en tidig ledning efter ett väldigt bra försvarsspel som också genererade flera kontringsmål från Johanna Sjölund Westin, men framför allt många bra omställningslägen där vi var effektiva i andrafasspelet. Vi går till halvtid med några bollar upp, men känslan är att det här precis som oftast också kommer bli en rysare.

Så blev det. OV hämtar ikapp ledningen och det hela avgörs som sagt med bara sekunder kvar. Efter en andra halvlek som varit jämn från start till mål. På det stora hela gör vi en riktigt bra match defensivt, vilket är något vi behöver fortsätta hålla i säsongen ut. Matchens delikatess bjöd annars Cornelia Rehnholm på, när hon i luften plockar åt sig en retur och får in ett viktigt mål bakom OV-målvakten.

Segern innebär att vi nu har en poäng tillgodo på Eslöv under nedflyttningsstrecket. Ett Eslöv som på lördag besöker oss i Idrottshuset. Då behövs alla IFK:are på plats, allt stöd behövs då en seger betyder säkrat kvalspel!

Forza IFK!