Intervju med Tomas Dunder i mars 2023

Fotograf: Daniel Lubner/RetouchedReality

Tomas, hur är känslan inför kvalmatcherna mot Drott? Finns det en extra press på dig och spelarna?
– Hej 👋 känslan är god, vi ser fram emot detta kvalet väldigt mycket. Självklart är det så! Båda lagen vet ju vad vi spelar om, så det finns alltid en viss form av press, men vi har spelat under press sen omgång 2-3 så jag tror inte det kommer påverka oss någonting!

Vad jag kunnat se, så har Drott flera kompetenta spelare. Finns det anledning att rent taktiskt vara beredd att delvis anpassa det egna spelet efter hur motståndaren spelar? Har du en plan B?
– Drott är ett väldigt bra lag med flera riktigt duktiga spelare, vi jobbar med vårt spel och analyserar alltid våra motståndare. Sebban har gjort ett hästjobb med analys och klippning av oss själva och våra motståndare hela säsongen, det blir ingen skillnad nu!

Hur är läget i laget när det gäller typ sjukdomar, stämning och självförtroende?
– Vi har haft en del sjukdomar sista veckorna, men nu börjar vi bli kuranta. Självförtroendet och stämningen är riktigt bra!

Om du ser tillbaka på den allsvenska säsongen, finns det något som du skulle ha gjort annorlunda om du vetat vad du vet nu?
– Ja! Jag tycker vi som lag underpresterade under hösten, främst med vårt försvar/målvaktsspel. Det har vi en oerhört mycket bättre grund just nu, och den hade jag gärna haft på plats när serien startade! Det hade gett oss en större chans att plocka fler poäng under hösten.

Jag tycker att IFK:s spel har blivit allt bättre ju längre säsongen har gått, och de nya spelarna verkar ha kommit in i spelet alltmer. Vad är det som gör att anpassningen tar tid?
– Vi har valt att ha en väldigt stor trupp från start, det innebär att det var många som delade på speltiden i början. Många olika konstellationer! Det tror jag kan vara en del i det. Samtidigt har vi hållit oss fräscha då vi bytt runt mycket.

Lycka till i kvalet!

//K