Intervju med Cassandra Rosenquist

Hej Cassandra, än en gång välkommen till Örebro och IFK! När räknar du med att flytta till Örebro?
– Tack så mycket, det ska bli riktigt kul! Flytten sker nu på söndag (25/6) så det är snart! Och lite nervöst är det allt.

Har du någon koll på staden Örebro?
– Jag har själv inte sett så mycket av staden, men alla jag pratat med har berättat hur fin den är så ser fram emot att få upptäcka den på egen hand!

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv som person, respektive som spelare, vad säger du då?
– Jag skulle säga att jag både på och utanför planen är en person med mycket lugn och vilja att utvecklas. Gillar att ha mycket på gång och älskar att träffa nya människor så denna säsong kommer bli toppen.

Spel i allsvenskan, vad tänker och känner du inför det?
– Allsvenskan blir ett steg upp i nivå efter mina år i S-hof och div 1, men jag ser det som en bra utmaning och en möjlighet att uppleva annat slags spel och motstånd. Det ska bli jättekul att se vilken resa vi kan göra med laget, gamla som nya spelare!

I EHF:s databas kan man bl a läsa om spelares längd och födelseort. I ditt fall anges Hammarby som födelseort (place of birth), var det nu ligger. Jag trodde du hade din uppväxt norr om Stockholm?
– Haha ja det kan vara förvirrande, men Hammarby ligger i Stockholm! Jag är född i Hammarby församling vilket Upplands Väsby tillhör.

Moderklubb? – Bollstanäs SK
Bästa handbollsminne? – Guld i Sverigecupen med Stockholm stadslag 2019
En fin och ledig sommardag i Storstockholm, vad tycker du man ska göra då? – Det finns en hel del historia att se i Stockholm stad om man gillar sånt, men jag skulle rekommendera en tur i skärgården och god mat på någon uteplats! Man får ju passa på när solen är ute.

//K