Intervju med Jennie Beiros Larsson

Hej Jennie, mycket välkommen till Örebro och IFK! Om jag sett rätt, så var du i Örebro för tre – fyra år sedan och spelade i Örebrocupen i handboll. Har du fått något intryck av stan, då eller senare? Hur ser det ut med lägenhet och jobb, fixar det sig?
– Har spelat Örebro cupen x antal gånger och har alltid tyckt att det verkar som en väldigt mysig stad. Det har löst sig väldigt bra faktiskt, det är klappat och klart! Börjar bli lite nervöst nu också.

Enligt Handbollsdata så gjorde du 55 mål under senaste säsongen. I säsongens sista match pangade du in fem mål. Då med dubbla efternamn, innan den matchen var det Larsson som gällde. Varför blev det så, hur vill du ha det?
– Det har alltid varit väldigt struligt med mina efternamn, vet aldrig vad jag heter inför en match. Helst vill jag ha med båda efternamnen eller bara Beiros, men det verkar vara svårfixat och även svåruttalat för dem flesta.

I och med det samarbete som IFK har med Vintrosa IS, som kommer spela i div 2, så blir det förhoppningsvis en bättre inslussning till det allsvenska tempot och intensiteten. Kanske kan man då också kombinera träningsdeltagandet mellan de båda lagen. Hur ser du på ett sådant upplägg?
– Det allsvenska träningstempot är inte jättefrämmande för mig, däremot är matchspelet något helt nytt. Jag är positivt till det både handbollsmässigt och socialt, då det gör det enklare att lära känna fler från föreningen.

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv som person, respektive som spelare, vad säger du då?
– Generellt sätt skulle jag nog se mig lite som ett kontrollfreak, både på och utanför plan. Däremot tycker jag inte om att vara själv, så det blir en utmaning när jag flyttar:)

Har du någon egen målsättning för den kommande säsongen?
– Huvudmålet är nog att bli bekväm i laget och det allsvenska spelet. Mer mål behövs inte, resten kommer nog flyta på ganska bra.

Moderklubb? – Bästa Ösmo Handboll
Bästa handbollsminne? En lerig Eken cup dag är svårslaget.
Vad är en bra sommardag för dig? – En löprunda, som avslutas med sol, bad, jordgubbar och en iskall nocco

//K