Intervju med Tindra Älgekrans

Hej Tindra, mycket välkommen till Örebro och IFK! Han IFK-sportchefen har på en direkt fråga från mig, sagt att du har fått jobb i Örebro, så ett extra grattis till det! När blir det flytt till Örebro?
– Hej, det var väl lite mer än vad jag visste. Nej, men det är inte helt klart med jobb ännu, men förhoppningsvis vet jag mer snart om jobbiten. Flytten är väl inte heller helt klart ännu, men jag hoppas att det blir av i början på augusti för att få allt på plats innan allt drar i gång med handbollen.

Hur är det att ha en far som är handbollstränare? Innebär det att man blir bedömd utifrån en annan (hårdare) måttskala än andra 😊?
– Jag skulle väl säga att det inte är så stor skillnad mellan att ha en tränare som är ens pappa och en tränare som inte är det. Det är klart att det är lite speciellt, men när man kom upp i åldern så fick man börja tänka mer på det. Jag tycker det har gått bra ändå att hålla det på en professionell nivå och bedömningen tycker jag har varit densamma som alla spelare i laget.

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv som person, respektive som spelare, vad säger du då?
– Jag skulle säga att jag är en glad, social och utåtriktad person som gillar att anta nya utmaningar och som spelare är jag en kontringssugen spelare som har en bra blick för spelet.

En tisdagskväll i februari i år, så satt jag på läktaren i Eskilstuna och såg hur Guif i matchstarten närmast krossade IFK. Nu var du nog inte med i den matchen, men allmänt, vad tror du det finns för orsaker till en sådan där plötslig oförmåga? I media skulle det nog kallas för kollektiv kollaps. Är spelarna övertända? Har du själv upplevt när ”allt rasar”? Vad tror du är lösningen för att komma ur ett sådant där negativt momentum?
– Hmm, det är svårt att svara på just varför det uppstår. Jag skulle väl säga att det kan vara en blandning av olika orsaker ex övertändning, fel inställning. Det är några gånger man har upplevt det och när det väl har uppstått kan det vara väldigt svårt att ta sig ur det. Det blir ju en typ av dominoeffekt som smittar av sig till hela laget. Där och då tror jag att det handlar om att hitta ett mål som man vill uppnå under dem minuterna som är kvar av matchen och göra något bra av det i stället.

Hur tänker du inför att spela med IFK kommande säsong?
– Det ska bli superkul att dra i gång säsongen och jag är riktigt taggad på att få dra på mig den blåa tröjan. Det är många nya i laget och kan vi få ihop gruppen tror jag att vi kan göra mycket bra ifrån oss i både allsvenskan och svenska cupen.

Moderklubb? – Eskilstuna Guif
Bästa handbollsminne? – Bästa handbollsminnet hittills är alla resor man har gjort under USM, Sverige Cupen och när jag tog steget upp i A-laget och skrev mitt första kontrakt.
När familjen i Eskilstuna nu framöver kommer på besök till Örebro, har du koll på något bra matställe att gå till? – Nej, tyvärr har jag inte det. Jag har faktiskt inte så bra koll på vad Örebro har att erbjuda, men det tänker jag att jag får utforska mer sen när flyttlasset har gått.

//K