Intervju med Linnea Bengtsson

Hej Linnea, välkommen till Örebro och IFK! När går flyttlasset?
– Hej och tack så mycket. Flyttlasset har redan gått, jag flyttade ner några dagar efter studenten.

Har du någon koll på staden Örebro?
– Jag har väldigt lite koll på staden, men jag upplever det hittills som en fin och trygg stad med mycket sport.

I och med det samarbete som IFK har med Vintrosa IS, som kommer spela i div 2, så blir det förhoppningsvis en bättre inslussning till det allsvenska tempot och intensiteten. Kanske kan man då också kombinera träningsdeltagandet mellan de båda lagen. Hur ser du på ett sådant upplägg?
– Det är något nytt för mig men jag har en positiv syn på det, då jag får chans att lära känna fler personer och få mer träningstid samt större möjlighet till utveckling.

Du gjorde 112 mål i div 2 norra senaste säsongen, och säsongen innan blev det 120. Är du en skytt som ser det som din främsta uppgift att bomba på? 😊 Finns det delar i ditt spel som du framöver särskilt vill utveckla?
– Jag ser mitt skytte som en av mina spetsegenskaper. I mitt tidigare lag så har det varit min uppgift att ”bomba” på. Liksom alla andra i laget hade sin uppgift. Jag har inte tränat med IFK Örebro än så jag vet inte vad min uppgift blir i detta lag, oavsett vilken uppgift jag får kommer jag göra mitt yttersta.
– Det finns många delar i mitt spel som jag vill utveckla och det kommer det nog alltid att finnas, men mitt fokus framöver kommer vara att komma in i det allsvenska tempot och förstå lagets spelstil.

Som handbollsspelare får man förstås avstå från andra aktiviteter som i sig kan vara väldigt trevliga. Vad är det i handbollen som gör att du tycker det är okej med alla dessa hårda och kämpiga träningar, långa bussresor och ibland dessutom en och annan förlust?
– Jag älskar att spela handboll det är det jag vill göra i mitt liv och min dröm är att spela på elitnivå, det är det som motiverar mig. Det kommer alltid finnas utmaningar vad du än väljer att göra, men väljer man något man tycker är roligt så blir det lite lättare att avstå från andra aktiviteter.

Moderklubb? – Härnösands HK,
Annat fritidsintresse? – Jag är intresserad av att titta på sport , matlagning
En fin sommardag i Härnösand, vad tycker du man ska göra då? – En fin sommardag i Härnösand så ska man åka till Smitingen strand och bara ta det lugnt.

//K