Du, Johanna Karlsson!

Du har ju egentligen aldrig lämnat IFK Örebro helt, men ändå välkommen tillbaks till hetluften! Hur känns det?
⁃ Det känns väldigt roligt. Det ska bli otroligt spännande och utmanande att få vara en del av laget igen!

Du har ju framför allt som spelare och lagkapten varit med mycket och bidragit till den resa lilla IFK gjort, hade du när du kom trott att det skulle bli så här många år i föreningen och nu som ny ledare i den allsvenska truppen?
⁃ Nej, det trodde jag inte. Varken att IFK skulle husera i allsvenskan eller att jag skulle vara en del av ledarstaben. IFK har under åren kommit att betyda väldigt mycket för mig och jag är otroligt stolt över det IFK står för och för stegen föreningen har tagit under åren.

IFK har ett tydligt samarbete med Vintrosa IS, ett samarbete som ska växa över tid och förhoppningsvis ge fler unga spelare chansen att i unga år kunna stanna och utvecklas i Örebro. Du har varit tränare där, har du någon nytta av att ha varit det när du växlar över till IFK-sidan igen?
⁃ Ja, jag tror det kan vara till nytta att jag var med där förra året. Jag känner ju Adam och Rasmus som är tränare i VIS och tjejerna. Det tror jag kan vara till nytta för samarbetet, ur båda föreningarnas perspektiv.

Vad tror du är de viktigaste nycklarna för ett effektivt och lyckat samarbete mellan en allsvensk och en div 2-klubb?
⁃ Jag tror på tydlighet och struktur. Såklart att jobba åt samma håll och att vara varandra till lags. Båda klubbarna behöver visa intresse för varandra och varandras spelare.

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare och är det något speciellt du från start vill komma in och bidra med?
⁃ Svår fråga. Jag tror att jag brukar få spelare att trivas och må bra tillsammans. Jag själv tycker det är kul att vara en del av en grupp och har ofta nära till skratt, det hoppas jag kan hjälpa sammanhållningen. Sen har jag också hört att det varit lite för många gubbar i ledarstaben under de tidigare åren. Kanske att jag kan komma att bidra med andra saker än de kan?!

Det är ju ett gäng nya spelare vilket betyder att försäsongen blir väldigt viktig både socialt och spelmässigt. Truppen kommer i september vara på en plats du känner till väl för att bygga laget. Kan du berätta lite om det och om vad ni ska göra där?
⁃ Det lägret slår sig in på topplistan över det roligaste under en säsong. Det går ut på att svetsa samman laget och lära känna varandra utanför planen. Det har tidigare år varit väldigt givande och hoppas så även i år, speciellt nu med så många nya och unga spelare. Vi brukar dela upp laget i tre lag, varje lag får ansvara för en rätt i en trerättersmeny. I samband med varje rätt ska lagen även presentera den. Då brukar inspirationen flöda! Ledarna brukar ha i uppgift att betygsätta och ge rätterna poäng. Varje lag brukar också få ansvara för en lek/aktivitet. Ni hör ju hur kul det låter!

Men än så länge är det ledigt några veckor till, hur får du och familjen tiden att gå? Några resor eller är ni bara hemma?
⁃ just nu är vi på semester i Kroatien. Men utöver det har vi varit mycket med familjerna och kompisar. Men ser fram emot att dra igång igen!

Välkommen tillbaks, Johanna!

Forza IFK!