Ny seger!

Det blev en härlig kväll i Idrottshuset då hemmapremiären klarades av, och det med seger 27-25 mot Huddinge HK. Matchen startade fint för det blå hemmalaget som snabbt gick upp till en 2-0 ledning varpå Huddinge vände tillbaks, lagen följdes sedan åt halvleken genom oftast med IFK Örebro i förarsätet. Till vilan gick vi med oavgjort 13-13.

I andra halvlek gör vi som i premiären, kommer ut och visar att vi är numret större än motståndarna. Försvaret steppar upp vilket betyder fler målvaktsräddningar och enkla mål vilket gör att vi kan dra ifrån till en trygg sjumålsledning. Ett av våra nyförvärv My Morgenstern ligger bakom mycket med sin fart och sitt mod i anfallsspelet. Matchen känns i det läget avgjord men precis som senast tappar vi lite mot slutet, och visst lite nerv blev det men Huddinge som imponerande, inte ger upp nån gång kommer inte närmre än 27-25.

Segern betyder andra raka tvåpoängaren och en fantastisk start på säsongen är ett faktum. Redan på söndag är det hemmamatch igen mot OV och vi hoppas att den fina sviten kan fortsätta även där.

Till matchens lirare utsågs Lotta Kulju, som även hon är starkt bidragande till segern!

Forza IFK!