En poäng mot OV

Det blev en jämn match i Idrottshuset under söndagen. En match där IFK direkt visade att de ville göra dagen svår för ett på förhand förväntat topplag i OV Helsingborg.

Lagen turades om att ha ledningen och i halvtid skiljde bara ett mål mellan lagen. Ett läge vi själva gillar då vi vet att vi ofta är starka i andra halvlek på grund av den goda fysik laget byggt upp. Ännu en gång visade det sig stämma och mot slutet hade vi ryckt iväg till en 3-målsledning med bara några få minuter kvar.

De flesta hade nog räknat in en ny tvåpoängare. Alla som gillar handboll, vet dock att det kan gå fort. Lite slarv och marginaler mot sista minuten och vips hade vi ett oavgjort resultat på tavlan. Så klart riktigt surt men samtidigt otroligt viktigt att fortsatt vara obesegrade. Innan seriestart hade vi garanterat tagit 5 av 6 möjliga poäng i de första tre matcherna. Krysset får ändå ses som ett rättvist resultat.

Cassandra Rosenquist – Fotograf Daniel Lubner/RetouchedReality
Tove Lindberg – Fotograf Daniel Lubner/RetouchedReality

Kul är att publiken fick se en ny debutant i Cassandra Rosenquist i målet, hon var en stor bidragande orsak till poängen via ett fint inhopp och tilldelades matchens lirare för det. Annars är det åter kul att se kapten Tove Lindberg spela handboll just nu, där hon ständigt är ett hot för motståndarförsvaret.

Tack för stödet på läktaren, Vi är fortsatt obesegrade!

Forza IFK!