Förlust mot Ystad

Det blev en riktig kamp mellan två bra lag under söndagen.

Ystad som tippas väldigt högt hade gjort en fin seriestart och vi lika så. Matchen inleds med mycket slarv från vår sida men vi lyckas bita oss fast ändå genom ett som vanligt mycket bra försvarsspel. Lagen följs sedan åt halvleken ut och den slutar med en boll ner i halvtid.

I andra halvlek kopplar Ystad relativt snabbt ett grepp om matchen vi inte lyckas komma ifatt, även om det flera gånger är nära. Känslan är att vi, vilket vi visar, kan matcha alla lag i serien då vi har vår bästa dag.

Med lite mindre slarv och tekniska fel hade utgången kunnat bli en helt annan och då mot ett förmodat topplag på bortaplan. Grunden som sagt, ett mycket bra och stabilt försvars/målvaktspel. Extra kul också att ytterligare en av våra nya unga spelare Linnea Bengtsson igår presenterade sig via två fina mål. Så klart aldrig kul med förlust, men vi tar med det bästa och laddar för nästa uppgift.

Under veckan är våra finska landslagsspelare, Lotta, Wilhelmina och Annina iväg på landskamper. Vi önskar dem lycka till, och dessutom lite extra till Annina som debuterar.

Forza IFK!