Skön seger mot GUIF

Det blev en efterlängtad seger för damerna hemma i derbyt under lördagen.

Det var en match som präglades av kamp mer än skönspel och det märktes att det var två viktiga poäng på spel för båda lagen. Under den första halvleken följdes lagen åt nästan hela tiden i målprotokollet och det var jämt inför andra halvlek.

Känslan var att det skulle bli små marginaler som avgör och att det lag som lyckas dra ner antalet tekniska fel skulle ligga bra till för segern. GUIF lyckas komma ut bättre i andra halvlek och sätter sig i förarsätet under större delen av halvleken. Men för dem som har koll på handboll, vet att det kan gå snabbt när det väl vänder. Precis så blev det den här gången också. Fyra bollar ner blev på bara några minuter lika och sedan var IFK Örebro numret större än GUIF när det skulle avgöras.

En skön seger med två bollar inkasserades och vi kliver upp på 7 poäng. Matchens lirare i IFK, Johanna Westin Sjölund som flög fram i omställningarna och var väldigt effektiv med sina avslut. Åtta mål från hennes sida blev det.

Tack till alla som gav stöd på läktaren.

Forza IFK!