Tomas Dunder lämnar efter säsongen

IFK Örebros huvudtränare Tomas Dunder har i snart tre år varit ansvarig för vårt damlag. Han tog över ett div 1-lag som hade dippat lite mitt under brinnande pandemi, för att sätta en ny struktur och fortsätta resan uppåt.

Att vända skutan gick snabbt och klättringen mot allsvenskan startade. Men var sak har sin tid och nu vid säsongsslut är uppdraget i IFK över för den här gången.

– Det har varit tre väldigt roliga och lärorika år i IFK Örebro. Vi har kämpat med små resurser, och spelare, ledare samt organisationen har hittills gjort en väldigt bra prestation. Nu handlar det om att ta oss framåt, först fortsätta etableringen och sedan ta nya steg, vilket borde vara ett roligt uppdrag att hoppa på nu när jag behöver ersättas, oavsett roll ersättaren tar. Ny energi är viktigt och det tror jag en ny röst kan ge. Men även om det har varit väldigt roligt har det också tagit mycket tid, den tiden vill jag nu lägga på min familj, säger Tomas.

– Vårt mål är att etablera oss i damallsvenskan, det ska vi ge allt för att göra. Vi vill ta ett steg till. Sedan var också en av mina personliga målsättningar att föra tillbaks elithandbollen till Örebro för att våra yngre talanger inte ska behöva flytta för att satsa på sin idrott. Där är vi verkligen något på spåren, även om det är mycket arbete över tid kvar, avslutar Tomas

IFK Örebro är tacksamma över det Tomas gjort för laget och klubben, men har också sen ett tag varit medvetna om att Tomas skulle välja att kliva av vid avslutad kontraktstid. Det gör att processen för att bygga den nya ledarstaben inför nästa säsong redan är igång. Exakt hur den nya konstellationen ska se ut är inte klart, men vi för diskussioner internt och är snart redo att ta nästa steg i processen. Det förs också diskussioner med Tomas för att kunna nyttja hans kompetens i föreningen på andra vis.

Vid frågor kontakta sportchef Thomas Malmgren, 0739953955