Seger i Halmstad

Det blev en lyckad start för IFK-damerna när de på bortaplan i en tät match segrade i den första kvalmatchen.

Inte en sekund innan Moa Henriksson från vänstersidan satte dit bollen, kunde nog någon IFK:are få ner pulsen igen. Lagen följdes annars åt matchen genom och först i slutet lyckades vi göra ett miniryck som ledde till seger.

Vinsten betyder att vi nu hemma på lördag kan säkra ett nytt allsvensk kontrakt. För att det ska ske, krävs förmodligen en ännu bättre insats från vår sida mot ett väldigt duktigt motståndarlag. Nu laddar vi om med med fullt fokus på nästa uppgift.

Forza IFK!


Kvalstart

På söndag startar kvalet för damlaget då de beger sig till Halmstad för att möta HK Drott i kvalmatch 1. En riktigt tuff uppgift mot ett lag som sedan jul varit väldigt bra i div 1 södra. Lite liknande den resa vi själva gjort, då formen pekat spikrakt uppåt sedan juluppehållet och som avslutades med en 9:e plats som nykomlingar.

Vi är nöjda med den spurt vi gjort prestations- och poängmässigt, men är väl medvetna om att inget är vunnet ännu. Det krävs två nya segrar i det stundande kvalet. Vi kommer ge allt och känner oss starka.

Matchen ser ni på Solidsport, matchstart 15:00 i Halmstad arena. Match 2 spelas hemma i Idrottshuset den 1/4.

Forza IFK!


Intervju med Tomas Dunder i mars 2023

Fotograf: Daniel Lubner/RetouchedReality

Tomas, hur är känslan inför kvalmatcherna mot Drott? Finns det en extra press på dig och spelarna?
– Hej 👋 känslan är god, vi ser fram emot detta kvalet väldigt mycket. Självklart är det så! Båda lagen vet ju vad vi spelar om, så det finns alltid en viss form av press, men vi har spelat under press sen omgång 2-3 så jag tror inte det kommer påverka oss någonting!

Vad jag kunnat se, så har Drott flera kompetenta spelare. Finns det anledning att rent taktiskt vara beredd att delvis anpassa det egna spelet efter hur motståndaren spelar? Har du en plan B?
– Drott är ett väldigt bra lag med flera riktigt duktiga spelare, vi jobbar med vårt spel och analyserar alltid våra motståndare. Sebban har gjort ett hästjobb med analys och klippning av oss själva och våra motståndare hela säsongen, det blir ingen skillnad nu!

Hur är läget i laget när det gäller typ sjukdomar, stämning och självförtroende?
– Vi har haft en del sjukdomar sista veckorna, men nu börjar vi bli kuranta. Självförtroendet och stämningen är riktigt bra!

Om du ser tillbaka på den allsvenska säsongen, finns det något som du skulle ha gjort annorlunda om du vetat vad du vet nu?
– Ja! Jag tycker vi som lag underpresterade under hösten, främst med vårt försvar/målvaktsspel. Det har vi en oerhört mycket bättre grund just nu, och den hade jag gärna haft på plats när serien startade! Det hade gett oss en större chans att plocka fler poäng under hösten.

Jag tycker att IFK:s spel har blivit allt bättre ju längre säsongen har gått, och de nya spelarna verkar ha kommit in i spelet alltmer. Vad är det som gör att anpassningen tar tid?
– Vi har valt att ha en väldigt stor trupp från start, det innebär att det var många som delade på speltiden i början. Många olika konstellationer! Det tror jag kan vara en del i det. Samtidigt har vi hållit oss fräscha då vi bytt runt mycket.

Lycka till i kvalet!

//K


Kval till allsvenskan – speldagar och tider

I kvalet till allsvenskan gäller bäst av tre matcher. Första matchen spelas i Halmstad och match två spelas i Örebro. En eventuell tredje match spelas även den i Örebro.

Match 1, söndag 26/3 kl 15:00, spelas i Halmstad
HK Drott – IFK Örebro

Match 2, lördag 1/4 kl 14:00, spelas i Örebro
IFK Örebro – HK Drott

Svenska Handbollförbundet anger att en eventuell tredje match ska spelas i Örebro måndag 10/4 kl 14:00.

//K


Förlust i Kungsbacka

Det blev förlust i sista seriematchen för säsongen mot redan SHE-klara Aranäs. Vi kan ändå efter den summera vår säsong som nykomlingar med en 9:e plats, med andra ord med tre lag bakom oss.

Nu handlar allt om att hänga kvar och det via kvalspel mot Drott. En utmaning av modell större, då vi kommer möta ett väldigt duktigt lag med rutin från kvalspel. Håll utkik på hemsidan för uppdateringar angående speldagar.

Forza IFK!