Johanna Westin Sjölund

#
Namn
Johanna Westin Sjölund

Ett inlägg om Johanna Westin – Sjölund, som publicerades på Ramviks IF:s hemsida 16 mars 2014.
————-

Johanna Westin – Sjölund har som enda tjej från Norrland blivit uttagen till rikslägret för de 60 bästa i Sverige, och eftersom hon spelat sin mesta tid här i Ramvik vill vi ju självklart ta pulsen på henne.

Namn: Johanna Westin – Sjölund

Född: 1998

Moderklubb: Ramviks IF

Nuvarande klubb: Härnösands HK

Plats i laget: V6 men brukar även spela V9 ibland

Styrka: Snabb, uthållig och blick för spelet.

Svaghet: Måste bli lite bättre i försvar. Vill gärna tjuva lite 😉

Johanna har spelat handboll sedan hon var 6 år och det syntes tidigt att det var ett riktigt yrväder på planen. Fullständigt outtröttlig, sprang överallt på planen och var både snabbast upp i anfall och sedan snabbast hem igen till försvar.

I sin tid i Ramvik vann hon lagets skytteliga flera gånger och hon var alltid glad, sprallig och ett riktigt energiknippe. Hon var svår att kontrollera i försvaret då hon hela tiden ville vara där bollen var och oftast fick man låta henne ha en fri roll längst fram i försvaret. Där trivdes hon också bäst och snodde åt sig många bollar som resulterade i snabba kontringar och mål.

Hennes roligaste handbollsminnen är tiden i Ramvik då det var en sån fantastisk sammanhållning! Detta dels på planen, men även på sidan var tjejerna väldigt måna om varandra och lät aldrig någon känna sig utanför.

Bästa matchminnet är inte vad alla skulle kunna tro någon av alla cupvinster eller seriesegrar!! Nä, när jag frågar Johanna tar hon upp en match i Kopparcupen 2010. Det var kvartsfinal i A – slutspelet och för motståndet stod favorittippade GUIF. Vi var hela tiden i underläge och kämpade och slet i motvind mest hela matchen. Men vid ställningen 4-2 till Guif spikar Linn Danielsson ( numera Lindesberg ) igen målet och vi segar oss i kapp till 4-4 och matchen står och väger. Då, med knappa minuten kvar, kliver Linda Helander fram. Efter två avslut i rad nere där målvakten räddat kommer hon igenom igen. ”Måtte” hon ändra och skjuta uppe tänkte jag. Jaaaaaaaaa!!! Hon fintar skott nere och stänker dit den rätt upp i nättaket bakom en chanslös målvakt. Ledning 5 – 4 och bara 40 sekunder kvar. Guif går till anfall men missar och i anfallet efter så avgör Moa Edberg till 6 – 4 och vilt, jag menar, VILT jubel utbryter bland tjejerna! Vi är i Semifinal!!

Efter matchen får en lätt rörd tränare gå åt sidan en stund för att inte tårarna skall komma och den stolthet man känner över det här laget är svår att beskriva för den som inte varit med hela tiden. Den här sista texten om matchen mot GUIF hittade jag i ett handbollsarkiv på datorn och jag fick gåshud när jag läste. Var ju bara tvungen att klistra in den!!! Tyvärr förlorade vi sedan semifinalen, men det är en annan historia.

Johannas framtidsplaner är att fortsätta ge järnet och hela tiden sträva mot att utvecklas som spelare och nå så långt hon bara kan. Detta har gjort att hon nästa år tar ett stort kliv i sitt liv då hon bestämt sig för en flytt till handbollsgymnasiet i Lindesberg. Hon ser det som en chans till ännu mer utveckling, ett härligt äventyr, ny miljö och nya kompisar! Med sig får hon också lagkompisen Moa Edberg, så helt ensam blir hon ju inte:-)

Så till den största händelsen hittills i Johannas handbollsliv. Efter att ha varit nere på Sverige-cup med VJHF:s länslag fick hon ett väldigt roligt samtal någon vecka senare. Någon tränare/ledare hade fått upp ögonen för det lilla “yrvädret” från Härnösand och tyckte hon förtjänade en chans på det berömda rikslägret i Katrineholm. Det är de 60 bästa i landet i hennes årskull som blir uttagen dit och Johanna är som sagt var ensam från Norrland vilket gör det lite extra roligt!! Väl där nere får hon nu bekänna färg och försöka visa att hon vill vidare än längre i uttagningarna som slutligen landar i Sveriges ungdomslandslag!!

VI SKICKAR ETT JÄTTESTORT LYCKA TILL JOHANNA OCH VI HÅLLER ALLA TUMMARNA FÖR DIG!!!!

Skribent: Fredrik Westerlund

————-

Jag kan bara hylla alla dessa ledare m fl, som genom sina ideella insatser är grunden för svensk handboll!

//K