Äntligen!!!

Då var den äntligen här, den första segern! Kanske har det aldrig suttit längre inne men nu är den första tvåpoängaren inne på kontot, och så värda laget är den efter att i flera matcher varit så nära. Gårdagens match mot Tyresö var en nervpers även den och en kamp som pågick in i det absoluta slutskedet. Från start kändes det annars väldigt bra, lagen bytte mål med varandra men IFK såg påkopplade och tuffa ut, precis vad som behövs för att kunna hänga med i täta matcher. En bit in i första halvlek gör vi ett målvaktsbyte och Lisa Karlsson kommer in, hon får direkt tag i lite bollar och vi gör matchens första miniryck, bland annat efter flera fina prestationer av Kristin Wiklund framåt som resulterar i mål. Andra halvlek börjar även den bra, vi flyger fram i anfallsspelet och vi lyckas bryta oss genom Tyresös försvar många gånger genom Tove och Towe som vinner sina kamper offensivt. I mitten av halvleken har vi en klar ledning med 27-20 och många tänkte nog att det skulle bli en lugn avslutning. Så blev det inte och Tyresö knappar in mål för mål och med cirka 2 minuter kvar är ställningen 31-30, ett resultat som sedan står sig hela vägen ut. Det är tydligt att vi är sargade efter alla förluster under slutet av matchen och att rädslan att förlora så klart växer, men nu har vi tagit den första segern vilket förhoppningsvis betyder att vi kan spela lite mer avslappnat framöver, vi är ett bra lag vilket vi definitivt visar nu och har gjort tidigare under säsongen med, men det är ju som bekant poängen som räknas. All cred till Tyresö, mycket anförda av Olivia Svalstedt som inte ger upp och krigare matchen genom.

Tack till den fina publiken som ger laget ett viktigt stöd, Forza IFK!

Inför IFK Örebro-Tyresö Handboll

På söndag får vi besök från Stockholm då Tyresö Handboll gästar IFK och Idrottshuset.

Stockholmskorna är ett lag med högt kunnande och sedan flera år ett stabilt allsvenskt topplag. Under årets säsong inledde laget med några segrar, men mot slutet har inte poängen kommit in på kontot i samma utsträckning. Tyresö väntar med andra ord på ett trendbrott och vi får hoppas att det inte kommer nu.

Vi själva kommer från ännu en förlust, senast mot serieledande Kärra, en match trots förlusten vi känner att vi kan ta med oss en hel del positivt från.

För att vi själva ska kunna lösa första tvåpoängaren mot ett sånt tufft motstånd som på söndag gäller det vanliga. Jobba hårdare än motståndarna och att VÅGA!

Vi hoppas vi ses i Idrottshuset på söndag, matchstart 14:00!

Nu kör vi, Forza IFK!

Fortsatt trögt för IFK

Det var ett taggat lag som tog sig an utmaningen att möta serieledaren Kärra HF på bortaplan. Att det skiljde så många tabellplaceringar som det faktiskt gör mellan lagen syntes inte till en början. IFK spelade ett stabilt och aggressivt försvarsspel, vilket ställde till en hel del problem för Kärra samtidigt som vi själva satte dit bollarna när läget gavs.

Ett jämt resultat var det länge innan Kärra mot slutet av första halvlek drog ifrån lite och halvleken avslutades med två bollar ner. I andra halvlek visar Kärra att de är ett topplag, och så klart också har ett annat självförtroende. Framförallt är det under en period stängt i motståndarnas mål och våra missar resulterar i mål bakåt istället. Vi kommer dock till många lägen, men får inte riktigt till det.

Kärra drar ifrån och avgör matchen en bit in i andra halvlek. Vi själva fortsätter matchen genom att spela bra bakåt och har många bra räddningar, att släppa in 24 mål borta mot serieledaren är inget att vara alltför besviken för, utan istället något vi får ta med oss vidare. Framåt handlar det om att förvalta lägena till mål, men så klart positivt att vi kommer till lägen, tron är att det släpper snart!

Vi säger grattis till Kärra och laddar om inför nästa, Tyresö hemma på söndag, vi ses då!

Forza IFK!

Kärra: “IFK Örebro som har ett mycket bättre spel än vad tabellen visar”